Стих от Словото

Но и вие свидетелствайте, защото сте били с Мене отначало. Йоан 15:27. Били ли сме с Исус? Да, защото Святият Дух, който пребъдва в нас ни свидетелства за Него. Така че, говорете за Исус по повод и без повод. Божието Слово е силно. Може да ни се противят, може да не ни харесват, може да не ни канят повече там където са ни приемали преди. Това няма значение, нека да чуят. Един ден Святият Дух може да им пропомни думите, които сме им казали. Може този човек на който говорите да не го видите повече. Няколко думи за Исус са благословение и понякога можем да спасим и човешки живот. И така свидетелствайте...

Насърчение
“Не бой се и не се обезсърчавай” (Вт. 1:21) Върви защото “Господ, твоя Бог, който върви пред теб, Той ще се бие за теб…” (Вт. 1:30) и завладей земята защото “Господ, твоя Бог, предава земята пред теб; изкачи се и я завладей…(Вт. 1:21), на теб и синове ти ще я дам, “защото ти напълно последва Господа…” (Вт. 1:36)

Боже прости...
Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. (2 Лет. 7:14)
Нека да се обърнем към Бога със смирение и прошка и да потърсим Лицето Му и да кажем: Боже, прости греха ни, изцели земята ни и благослови България!


събота, 5 юни 2010 г.

Какво представлява Търговската мрежа Лайонес? Поредна финансова пирамида за наивни християни.

Какво представлява Търговската мрежа Лайонес? Поредна финансова пирамида за наивни християни.


Това е една от поредните финансови пирамиди под малко по различна форма. Печелиш като привличаш клиенти. Това е станало доста популярно в някои градове на България и особено сред християните. По време на икономическа криза, това се явява като някаква форма да се спечелят лесни пари. Какво казва Библията? С труд и пот ще изкарваме прехраната си. Битие 3:19. С пот на лицето си ще ядеш хляб. Каква е печалбата за един нов член? Той трябва да пазарува от магазини, които са включени във веригата за отстъпки и не от други. Доброволно се отказват от свободата си на избор. Каква е отстъпката? 1%, но ако този нов член намери нови клиенти, ще се добавя към неговата печалба допълнително от всеки клиент 0.5%. Това е една лъжа, защото няма от къде да се акумулира тази отстъпка. За да получи човек печалба трябва доста сериозно да набира нови членове. Но какво става? Ние се задължаваме да купуваме стоки от едни и същи магазини и то всяка покупка трябва да надвишава 10 лв, за да има намаление. Това е нещо като обвързване. Търговците на магазини, обаче имат намаление всяка седмица на различни стоки и то много повече от 1% и така си привличат достатъчно клиенти. Така че тази печалба не си струва. Имат ли успех тези мрежи.? Има ги навсякъде и появяват се и след време изчезват. Кои печелят? Основателите и тези евентуално, които са по върховете.

Какъв е ангажиментът? Голям. Трябва да се търсят клиенти. Ние като християни трябва ли да участваме в тези мрежи? Не, не трябва разбира се. Ние трябва да носим благоветсвието, а не някакво съмнително послание за печалба. Целта на дявола е, да не благоветсваме и нашето внимание да е насочено другаде. Ние трябва да носим Божието благоветсвие, а не нови доктрини за печалба. В църквите, където не се проповядва Божието слово и не се познава силата на Божието слово, тези нови учения и доктрини за лесни печалби бързо проникват и стават примамка за слаби души. Да не бъдем вече деца, блъскани и завличани от всеки вятър на учение, чрез човешката заблуда, в лукавство, по измамителни хитрости.(Ефес. 4:14) Не можем да служим на двама господари на Бога и на мамона (парите). Не можете да слугувате на Бога и на мамона. (Матея 6:24) Трябва да изберем.

Исус ни предупреждава в Матея 21:12 И Исус влезе в Божия храм, и изпъди всички, които продаваха и купуваха в храма, и прекатури масите на среброменителите, и столовете на ония, които продаваха гълъбите, и каза им: 13 Писано е: "Домът ми ще се нарече молитвен дом" а вие го правите разбойнически вертеп. 14 И някои слепи и куци дойдоха при Него в храма; и Той ги изцели. Църквата на Исус трябва да бъде молитвен дом, дом за поклонение, за спасение, за изцеление и освобождение. Обърнете внимание на стих 14. След като изгони среброменителите, някои куци и слепи дойдоха при Него и Той ги изцели. Нашата църква трябва да бъде свободна от заблуди, за да тържествува в нея само Божият дух за изцеление на болните и освобождение на угнетените.

Името на търговската мрежа с малки промени, преведено означава име на лъвица. Символът някои го виждат като преплетени три шестици и символ на Сатана. Новото издание на Библията Кинг Джеймс използва този символ, като символ на триединството.
Тези, които свързват символа с трите шестици казват, че който стане член на тази мрежа се обвързва със Сатана. Какво казва Библията по този въпрос?


(Откровението на Йоан 14:9) И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си.
(Откровението на Йоан 13:13) И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

Тук става въпрос, когато вече е дадена власт и тогава се слага печата с трите 6-ци, като доказателство за тази власт. Имали власт? Няма такава власт в момента. Трябва да правим разлика. Тази пирамида няма никаква власт. Зад този символ не стои власт. Това е поредното проявление на измамите на Сатана. Това са само имитации, но и също и предупреждение.
Духът на беззаконие не е освободен още напълно. Виждаме много проявления навсякъде в живота, които подготвят пътя да се яви беззаконния. Така е и с тази търговска мрежа.
(2 Солунци 2:) И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време. 7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира.

Не се ангажирайте с тази търговска мрежа и обещанията за лесна печалба. Няма лесна печалба. Бог е казал в Библията, че с труд и пот ще си изкарваме прехраната. Ако някои си мислят, че има други начини, се лъжат. Ап. Павел ни даде пример за това, той се трудеше да не натежи на никого и проповядваше словото. Трудим се, работейки със своите ръце. (1 Коринтяни 4:12) Ако някои от нашите вярващи християни ни дават пример с участието си в тази мрежа и надежда за лесни печалби не се лъжете. Илюзиите бързо ще рухнат и ще дойде разочарованието от загубените надежди и изгубеното време. В Псалм 90:12 се казва: Боже научи ни да броим дните си, което означава и да ценим времето, което прекарваме тук на земята. Да не забравяме обещанията на Бог. А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христа Исуса. (Фил. 4:19)

Бог ни е избрал, не да сме ловци на клиенти за Лайонес, а ловци на хора за Божието царство. Дойдете след Мене и Аз ще ви направя ловци на човеци. (Матей 4:19) Ние се борим за наградата на небесата, а не за награда тук на земята.
В Ефесяни 5:14 се казва: Стани, ти, който спиш, И възкръсни от мъртвите, И ще те осветли Христос.
Бог иска от нас най много едно нещо, да благоветстваме и затова ние е избрал да говорим за Него и Неговата милост и спасение. Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.(Марк 16:15)

Бог скоро ще излее Духа си в България. Слушайте това послание:
Пророческо слово за съживление в България - http://pastir.org/news/1348

Благословение и бъдете бдителни!

10 коментара:

  1. Много хубав сайт! Поздравления и Божиите благословения над теб!

    OT VANDELA007

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря и Амин!

    "Ще се развеселя премного в Господа, Душата ми ще се зарадва в моя Бог; Защото Той ме облече с одежди на спасение." (Исая 61:10)

    Благословение!

    ОтговорИзтриване
  3. а хора които се мислят за християни може би протестанти нормално ли е да набират членове в това начинание ако мога така да го нарека.ще ми бъде интересен отговорът на автора,защото статията ми добадна много и ако не е тайна да каже коя църква посещава

    ОтговорИзтриване
  4. Исус ни е изкупил с кръвта си, със скъпоценната си кръв и освен това ни е избрал да благоветстваме за това чудесно спасение (не друго благовествие), което получихме даром.
    Не е нормално християни и особено протестанти да участват в такива схеми и освен това и да подлъгват други, на което аз съм бил свидетел.
    Живея в чужбина, когато съм в България, посещавам понякога съборната църква в Сливен.
    Желая ви благословение и да гледаме само на Исус начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол. (Евреи 12:2)

    ОтговорИзтриване
  5. Хора, кви са тия глупости, това си е бизнес, също като продаването на свещички в църквата: купуваш, палиш, молиш се, тръгваш си, идва циганчето и още преди да е изгаснала я прибира и после продава на следващия добър християнин.
    Аре моля ви се не правете такива меко казани смешни аналогии!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По добре хората да ги знаят тези глупости и да не се хващат на тази въдица.
      Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. (1 Коринтяни 1:25)

      Изтриване
  6. Честно казано не знам какво казва Библията по този въпрос и не искам да богохулствам, ама вие сте "Егати сдуханяците"...поне едно нещо разбрах Сатаната организира разпродажбите и определя отстъпките:), така че ако сте вярващ християнин пазарувайте само на 100% цена, има ли намаления бегайте по на-далеко иначе ще се пържите в ада:)))))

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми тежи, че съм далеко от родината си.
    И ме боли, когато виждам, как лъжат и без това бедния българин. Когато за първи път видях баща си да носи едва ли не с радост реклама на Кауфланд, не само ме заболя, а и се изплаших.
    Корпорациите не прощават на никого. Схемата е една и съща, усмихната и коварна. Намаление на какво? Та нали тази идея за намаление те вкарва в магазина и без да се усетиш си купил и боклуци само защото са на "сел".
    Разбира се, ако има намаление, няма да се отказваме от него, но в тази статия става въпрос точно за това, как започваме да играем по сфирката на "големите" играчи.
    В Америка има "черен петък" му викат, тия дни беше. Всичко се втурва да купува като за шампионат. И децата се опитаха да ме накарат да ставам рано и да ходя по магазините, но не и мен. Никой не може да ме убеди, че черния петък е за хората. Масова психоза, която не се лекува, ако сами не се замислим, кой печели от всичко това и кой губи.
    8800

    ОтговорИзтриване
  8. Хора, моля ви спрете давате примери нямащи нищо общо с темата. Лайонес е потребителско общество, което привлича като търговски партньори големи вериги магазини, както и малки и средни бизнеси. Оперира в цял свят и не е никаква пирамида (тъй като те са незаконни в повечето държави) или пък голяма корпорация. Идеята е ние като потребители да пазаруваме заедно и да получаваме отстъпки. Членството е безплатно и колкото повече нараства броят на потребителите, нараства и броя на търговските обекти където можем да пазаруваме с отстъпки. Компанията съществува вече 10 години, развива се само на база приятелска препоръка и милиони хора от цял свят се наслаждават на предимствата които ни предлага потребителската общност. 0,1% от всеки лев, долар, евро и т.н. Похарчен при търговските партньори на Лайонес отива за изпълняването на различни благотворителни проекти на двете фондации на Лайонес. Това са факти, които можете да видите тук
    http://www.lyoness.com/en-US/Websites/Child-Family-Foundation
    Моля който има каквито и да е въпроси относно компанията и дейността и да ми пише. Ще отделя от времето си за да отговоря на всеки, просто защото не искам да се изгражда погрешна представа за една компания която прави много добро от хора, нямащи идея за какво говорят.
    dandi1982@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  9. НОВИНКИ:

    http://www.desant.net/show-news/27304/
    И аз изгорях от пирамидата „Лайонес“
    Новината е видяна 305 пъти
    Добавена на: 17.05.2013 13:10
    Брой 208

    Знакът на Лайонес е 3те шестици, а знакът за личната ти регистрация в Лайонес е петолъчка - дали не ви напомня на 666 и сатана, както и духът на Антихрист за купуване и продаване по целия свят - погледнете долу на сайта петолъчката за вход и 666-знакът как обикаля земното кълбо: http://www.lyoness.net/bg/

    ОтговорИзтриване