Стих от Словото

Но и вие свидетелствайте, защото сте били с Мене отначало. Йоан 15:27. Били ли сме с Исус? Да, защото Святият Дух, който пребъдва в нас ни свидетелства за Него. Така че, говорете за Исус по повод и без повод. Божието Слово е силно. Може да ни се противят, може да не ни харесват, може да не ни канят повече там където са ни приемали преди. Това няма значение, нека да чуят. Един ден Святият Дух може да им пропомни думите, които сме им казали. Може този човек на който говорите да не го видите повече. Няколко думи за Исус са благословение и понякога можем да спасим и човешки живот. И така свидетелствайте...

Насърчение
“Не бой се и не се обезсърчавай” (Вт. 1:21) Върви защото “Господ, твоя Бог, който върви пред теб, Той ще се бие за теб…” (Вт. 1:30) и завладей земята защото “Господ, твоя Бог, предава земята пред теб; изкачи се и я завладей…(Вт. 1:21), на теб и синове ти ще я дам, “защото ти напълно последва Господа…” (Вт. 1:36)

Боже прости...
Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. (2 Лет. 7:14)
Нека да се обърнем към Бога със смирение и прошка и да потърсим Лицето Му и да кажем: Боже, прости греха ни, изцели земята ни и благослови България!


неделя, 21 март 2010 г.

Бог чува и отговаря

Бог чува и отговаря


Тебе чака хваление, Боже, в Сион; и пред Тебе ще се изпълни обрекът. Ти, Който слушаш молитва, при Тебе ще дохожда всяка твар. Беззакония ми надвиха; Ти ще простиш престъпленията ни. Псалм 65:1-3
Често се случва при съветване на някоя обезпокоена душа, която се бори с разрушен брак или с напълно разбито здраве, да кажа на този човек съвсем честно: „Аз нямам отговора на твоя проблем. Не мога да ти кажа точно какво да правиш. Но едно нещо мога да ти кажа: Бог чува и отговаря на молитви”.
Точно това казва псалмистът тук: „Ти, Който слушаш молитва, при Тебе ще дохожда всяка твар”. Някъде в живота на всеки един от нас има един кръстопът, където се изправяме очи в очи с нуждата си от Бога. Тогава най-важното е да разбереш, че Бог отговаря на молитва. В крайна сметка, това е, което ще доведе цялото човечество при Бога - фактът, че Той чува и отговаря на молитва. Преди всичко има една специална молитва, на която Бог с удоволствие отговаря и това е
молитвата за прощение на греховете ни. Когато сме съгрешили и сме се провалили пред Бога и човека, не трябва да се връщаме назад в отчаяние.
Толкова често врагът на душите ни се стреми да ни убеди, че няма смисъл да се молим; че сме отишли твърде далече, или сме потънали твърде дълбоко. Но това не е истина! Бог все още чака да чуе молитвите ни. Ако извикаме към Него за прошка, Той ще отговори. Тогава ще можем да кажем заедно с Давид: „Беззакония ми надвиха; Ти ще простиш престъпленията ми”.
Никога не позволявайте на вината или отчаянието да ви спре да се молите. Помнете, че в дълбочината на агонията ви: Бог чува и отговаря на молитва. И сега ако вярвате на това кажете с мен: Господи, изчерпах всичките си човешки отговори, но все още вярвам, че Ти ще отговориш на молитвата ми.
Дерек Принс

Ако искате може да се абонирате да получавате неговото послание всяка седмица по емайл. Сайт: http://www.derekprince.bg. Кликнете отляво на "Начало" и след това на "Абонамент за седмичен онлайн бюлетин"
Благословение!

Молитва: Боже, Ти знаеш, че сега се намирам на кръстопът. Моята надежда е само в Теб, защото Ти чуваш и отговаряш на молитва. Съжалявам, че нуждата ме доведе при Теб. Бих искал да те познавам от преди, но аз знам, че Ти приемаш разкаяно сърце, Ти прощаваш греховете и вдигаш тези, които са паднали, Ти преобръщаш тези, които са в леглото, защото Ти си милостив. Моля те...(кажете на Бог каква ви е нуждата). Благодаря Ти, че ме изслуша.
Всичко това се моля в Името на Исус, Амин!

Дерек Принс (1915-2003)
Дерек Принс е роден в Индия в семейство през 1915 г. в британско семейство. Той получава образованието си в две от най реномираните учебни заведения във Великобритания: колежа Итън и Кеймбриджския университет. В годините от 1940 до 1949 е бил професор по древна и съвременна философия в Кралския колеж в Кеймбридж. Изучава еврейски и арамейски в Кеймбриджския университет и по късно в Еврейския университет в Ерусалим. Говори няколко съвременни езика.

В първите години на Втората световна война, докато служи в медицинския корпус на британската кралска армия, Дерек Принс преживява среща с Исус Христос, която променя живота му. За нея той пише:
От тази среща си направих две заключения, които никога повече нямах повод да променя: 1) че Исус Христос е жив; 2) че Библията е истинна, актуална, съвременна книга. Тези две заключения промениха радикално и постоянно целия курс на моя живот.

3 коментара:

 1. Амин!
  Бог има за децата Си винаги най-добрите неща на Своето време. Нека Бог изработи дара на търпението във всеки един от нас.
  Благословения!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, Чакай Господа!
   Дерзай, и Той ще укрепи сърцето ти. (Псалм 27:14)
   Поздрави и благословение!

   Изтриване