Стих от Словото

Но и вие свидетелствайте, защото сте били с Мене отначало. Йоан 15:27. Били ли сме с Исус? Да, защото Святият Дух, който пребъдва в нас ни свидетелства за Него. Така че, говорете за Исус по повод и без повод. Божието Слово е силно. Може да ни се противят, може да не ни харесват, може да не ни канят повече там където са ни приемали преди. Това няма значение, нека да чуят. Един ден Святият Дух може да им пропомни думите, които сме им казали. Може този човек на който говорите да не го видите повече. Няколко думи за Исус са благословение и понякога можем да спасим и човешки живот. И така свидетелствайте...

Насърчение
“Не бой се и не се обезсърчавай” (Вт. 1:21) Върви защото “Господ, твоя Бог, който върви пред теб, Той ще се бие за теб…” (Вт. 1:30) и завладей земята защото “Господ, твоя Бог, предава земята пред теб; изкачи се и я завладей…(Вт. 1:21), на теб и синове ти ще я дам, “защото ти напълно последва Господа…” (Вт. 1:36)

Боже прости...
Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. (2 Лет. 7:14)
Нека да се обърнем към Бога със смирение и прошка и да потърсим Лицето Му и да кажем: Боже, прости греха ни, изцели земята ни и благослови България!


вторник, 23 февруари 2010 г.

Пълна защита

Пълна защита
Послание от Дерек Принс


Господ ще те пази от всяко зло; Той ще пази душата ти. Господ ще пази излизането ти и влизането ти отсега и до века. Псалом 121:7-8

В един от преводите на Библията в стихове 7 и 8 са използвани три различни, но много тясно свързани думи, които описват как Господ бди над нас: Той ще ни защитава, пази и бди над нас. В оригиналния еврейски език е използвана една и съща дума и в трите случая. Тези вариации в превода служат, за да покажат многоразличната пълнота на Божията грижа за нас. Тя покрива всяка опасност, всяка ситуация, всяка форма на атака. Господ ще защитава душата ни от всяко зло. Това не е гаранция, че ще ни бъдат спестени изпитанията, трудностите или скърбите. А по-скоро увереност, че нито едно от тях няма да може да ни събори под властта на греха или Сатана. Всред всички тях нашата душа ще бъде опазена, неосквернена. Господ ще пази влизането и излизането ни. Той ще е с нас не само в началото на всяко пътуване, а и когато стигнем края; не само когато тръгваме за работа сутрин свежи, но и когато вечер се връщаме вечер у дома уморени. Господната защита е отсега и до века. Тя се простира отвъд времето във вечността. Той пази всяко пътуване, което правим сега във времето. После, когато дойде моментът да излезем от времето и да влезем във вечността, Неговото присъствие ще бъде с нас. Той ще ни прекара безопасно през тясната порта на смъртта и ще ни въведе в пълнотата на вечността. Когато завършим това последно пътуване, Той ще бъде с нас, за да ни приеме у дома - завинаги.


Молитва: Господи, благодаря ти за всяко дихание, за живота, който ни даваш, за опасностите, от които ни предпазваш, защото си обещал, че тези, които те търсят, няма да се посрамят. Ти същия вчера, днес и до века. Евреи 13:8  Моля те, Твоята милост и защита да бъдат днес с мен и моите близки. В името на Исус се моля. Амин!

Дерек Принс (1915-2003)
Дерек Принс е роден в Индия в семейство през 1915 г. в британско семейство. Той получава образованието си в две от най реномираните учебни заведения във Великобритания: колежа Итън и Кеймбриджския университет. В годините от 1940 до 1949 е бил професор по древна и съвременна философия в Кралския колеж в Кеймбридж. Изучава еврейски и арамейски в Кеймбриджския университет и по късно в Еврейския университет в Ерусалим. Говори няколко съвременни езика.

В първите години на Втората световна война, докато служи в медицинския корпус на британската кралска армия, Дерек Принс преживява среща с Исус Христос, която променя живота му. За нея той пише:

От тази среща си направих две заключения, които никога повече нямах повод да променя: 1) че Исус Христос е жив; 2) че Библията е истинна, актуална, съвременна книга. Тези две заключения промениха радикално и постоянно целия курс на моя живот.

Ако искате може да се абонирате да получавате неговото послание всяка седмица по емайл. Сайт: http://www.derekprince.bg. Кликнете отляво на "Начало" и след това на "Абонамент за седмичен онлайн бюлетин"
Благословение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар