Стих от Словото

Но и вие свидетелствайте, защото сте били с Мене отначало. Йоан 15:27. Били ли сме с Исус? Да, защото Святият Дух, който пребъдва в нас ни свидетелства за Него. Така че, говорете за Исус по повод и без повод. Божието Слово е силно. Може да ни се противят, може да не ни харесват, може да не ни канят повече там където са ни приемали преди. Това няма значение, нека да чуят. Един ден Святият Дух може да им пропомни думите, които сме им казали. Може този човек на който говорите да не го видите повече. Няколко думи за Исус са благословение и понякога можем да спасим и човешки живот. И така свидетелствайте...

Насърчение
“Не бой се и не се обезсърчавай” (Вт. 1:21) Върви защото “Господ, твоя Бог, който върви пред теб, Той ще се бие за теб…” (Вт. 1:30) и завладей земята защото “Господ, твоя Бог, предава земята пред теб; изкачи се и я завладей…(Вт. 1:21), на теб и синове ти ще я дам, “защото ти напълно последва Господа…” (Вт. 1:36)

Боже прости...
Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. (2 Лет. 7:14)
Нека да се обърнем към Бога със смирение и прошка и да потърсим Лицето Му и да кажем: Боже, прости греха ни, изцели земята ни и благослови България!


понеделник, 26 октомври 2015 г.

Съживление в Испания, предизвикано от един човек, намерил Гедеон Библия на леглото в хотелската стая

Съживление в Испания, предизвикано от един човек, намерил Гедеон Библия на леглото в хотелската стая


Преди няколко години в Испания един човек на име Антонио извика към Бога, "Ако Ти Си истински, говори ми!", когато беше в асансьора на път за хотелската стая. Образован, на 27 години, той е учил химия и математика в католическо училище в Испания. Знаеше за Бог, но не го познаваше лично.
Пиколото му помогна и го заведе в стаята, където той откри Гедеон Библия на леглото си. Когато попита, защо Библията е на леглото, пиколото му отговори, че е за тези, които искат "да чуят Бог да говори с тях."
В същия ден Антонио приема Исус като свой Господ и Спасител, и след това проповядва Евангелието на цялото си семейство. За една седмица, 35 от членовете на семейството му повярват. Заедно с Антонио, семейството му започва да споделят благата вест с другите роднини и съседи. В рамките на период от няколко седмици, 200 души са били новородени (приели Исус Христос за Спасител).

Това не е всичко. Антонио започва да проповядва по затворите в две области на Испания, и първата година, 1000 затворници са дали живота си на Исус Христос. Той постепенно разширява дейността си по всички затвори в Испания, и днес има повече от 100 "домашни групи" църкви вътре в тези затворите.
Съживлението започна в една духовно мъртва страна, където мнозина бяха разочаровани от католическата църква и са станали атеисти.
Като пряк резултат от неговата дейност са повече от 70 домашни църкви новосъздадени в Испания, където между 10 и 15 души приемат Господ за Спасител всяка седмица.

Според Антонио, в последните 10 години, процентът на евангелските християни в южната част на Испания се е увеличил от 1% до 8%.
Съживлението се разраства и през границата с Мароко, отделена от Испания чрез Гибралтарския проток. На северния бряг на Африка, на западната граница с Мароко е испанския град Сеута.
Всеки ден, приблизително 20 000 мароканските жени влизат Сеута да купуват и продават стоки по пазарите. По-голямата част от тези жени са мюсюлманки. Служението на Антонио започва, след като той и неговите колеги са довели няколко от тези жени до Господа в Сеута, и са ги насърчавали, като се върнат да споделят с други жени в Мароко.
Идвайки от Южна Испания, културното наследство на Антонио е много подобно на това на мароканците, които го приемат като техен. Приятелски разговори водят до дискусия за Бог, доказателства, че Той е Създател, които в крайна сметка довеждат до споделянето на Евангелието на Исус Христос.
Чрез дейността на Антонио, се създават повече от 100 домашни църкви в Мароко, и той не показва никакви признаци на забавяне.
Защото от един човек, роден на земята, който споделя Евангелието със семейството си, и тези негови роднини излязоха и споделиха със своите приятели и съседи, хиляди хора в Испания повярваха в Исус. Това е едно невероятно съживление.

http://blog.godreports.com/2015/10/spanish-revival-sparked-by-one-man-finding-a-gideon-bible-on-his-hotel-bed/

Благословение!
Пламен Шопов, http://bojieto-slovo.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар