Стих от Словото

Но и вие свидетелствайте, защото сте били с Мене отначало. Йоан 15:27. Били ли сме с Исус? Да, защото Святият Дух, който пребъдва в нас ни свидетелства за Него. Така че, говорете за Исус по повод и без повод. Божието Слово е силно. Може да ни се противят, може да не ни харесват, може да не ни канят повече там където са ни приемали преди. Това няма значение, нека да чуят. Един ден Святият Дух може да им пропомни думите, които сме им казали. Може този човек на който говорите да не го видите повече. Няколко думи за Исус са благословение и понякога можем да спасим и човешки живот. И така свидетелствайте...

Насърчение
“Не бой се и не се обезсърчавай” (Вт. 1:21) Върви защото “Господ, твоя Бог, който върви пред теб, Той ще се бие за теб…” (Вт. 1:30) и завладей земята защото “Господ, твоя Бог, предава земята пред теб; изкачи се и я завладей…(Вт. 1:21), на теб и синове ти ще я дам, “защото ти напълно последва Господа…” (Вт. 1:36)

Боже прости...
Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. (2 Лет. 7:14)
Нека да се обърнем към Бога със смирение и прошка и да потърсим Лицето Му и да кажем: Боже, прости греха ни, изцели земята ни и благослови България!


събота, 21 април 2012 г.

Ти си скъпоценен за Него!

Ти си скъпоценен за Него!


В този псалм Давид си спомня за едно голямо освобождение. Той се радваше, защото Господ беше го изкупил от враговете му: "Ще призова Господа, който е достохвален; така ще бъда избавен от неприятелите си" (Псалм 18:3).
Наистина Давид току що бе преминал през ужасно изпитание. Саул беше обявил награда за главата му и го преследваше безпощадно, така че Давид бе принуден да спи в пещери, дупки и полета. Той каза за тези мрачни дни, "Мъките на ада ме заобиколиха, и аз живея в страдание. Нечестивите ме караха да се страхувам. Враговете ми бяха твърде силни за мен. Всички те ме мразеха!"
Но Бог дойде с вик от небето за да избави Давид: "Той сведе небесата и слезе: и мрак бе под нозете Му." "И гръмна Господ от небето, Всевишният даде гласа Си; град и огнени въглища." "Прати от височината, взе ме, извлече ме из големи води. Избави ме от силния ми неприятел, от ония, които ме мразеха; защото бяха по-силни от мене" (Псалом 18:9,13,16-17).
Демонични сили бяха заобиколили Давид. Врагът беше връхлетял като порой. При все това, Давид можа да каже, "Бог се спусна с вик за да ме изведе от този водовъртеж. Той ме избави от всичките ми неприятности!" "И изведе ме на широко, избави ме, защото имаше благоволение към мене" (18:19).

Святият Дух даде на Давид откровение, което е ключа към всяко освобождение!
Давид каза, "Причината, поради която Бог ме избави от всичките ми врагове - от всичките ми беди и от силата на ада - е че аз съм скъпоценен за Него. Моят Бог има благоволение в мен!"
Възлюбени, ако се нуждаете от освобождение - от похот, изкушение или проблем; или пък проблема ти е умствен, духовен, емоционален или физически - този стих е ключа към твоята победа. И ключът е просто следния: Бог се удоволства в теб! Ти си скъпоценен за Него!

Същите тези мисли могат да бъдат прочетени: "Господ има благоволение в ония, които Му се боят, в ония, които уповават на Неговата милост" (Псалом 147:11)
Аз мога да се опитам да ви убедя в Божието благоволение към вас, казвайки ви, "Вие сте скъпоценни за Господа!" При все това вие само да си мислите, "Да, това е чудесна мисъл. Колко мило."
Но тази истина е много повече от една чудесна мисъл. Тя е ключът към вашето освобождение от всяка борба, която бушува в душата ви. Тя е тайната, която ще ви въведе в обещаната ви от Бог почивка. И докато не я хванете здраво - докато тя не стане основа на истината във вашето сърце - вие няма да можете да устоите на това, което ще дойде в това порочно време!

Исая пророкува за Израел тези думи от Господа:
"А сега, така казва Господ Творецът ти, Якове, и Създателят ти, Израилю, Не бой се, защото Аз те изкупих, призвах те по име; мой си ти. Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, и през реките, те не ще те потопят; когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш, и пламъкът не ще те опали" (Исаия 43:1-2).

Исая не говореше за буквални води или огън. Той говореше за това, през което хората преминаваха духовно и умствено. Те бяха в робство по това време - техните води бяха трудностите, техните огньове бяха изкушенията, техните реки бяха изпитанията. Всичко тези неща бяха опитите на дявола да унищожи и съсипе Божия народ. Думите на Исая бяха послание на истинска милост към Израел. Те бяха в робство поради собствената си глупост и безразсъдност. Те не заслужаваха нищо. Но Бог им изпрати плачещ, сърце съкрушен пророк, който каза, "Бог иска да ви кажа, че вие Му принадлежите!"

Точно сега, може би ти "преминаваш" през своите водовъртежи. Може би се чувстваш съкрушен от изкушение, което заплашва да те запали и изгори. И ти се боиш, че то може да те унищожи.
Ти трябва да разбереш от тези библейски примери: Бог не винаги усмирява водите. Той не винаги възпира пороите да нахлуят. Не всякога угася огъня. Но това, което Той обещава е: "Аз ще ходя с теб през всичко това! Тази трудност или обстоятелство не ще те разруши. То не ще те изгори или удави. Така че продължавай напред. Ти ще стигнеш отсрещния бряг заедно с Мен!"
Това бе всичко, което тримата младежи (Даниел 3:25) имаха нужда да чуят. Когато бяха хвърлени в огнената пещ, четвърти човек беше там с тях - Исус! Те не се изгориха. Всъщност, по дрехите и косите им дори нямаше миризма на пушек. Възлюбени, Бог желае да ти даде избавление точно от този вид!

Какво кара Бог да иска да те освободи? Може би си извършил нещо, което да Го задоволи? Или си започнал да се молиш повече? Прекарваш ли повече време в четене на Библията? Обещавал ли си никога повече да не Го разочароваш? Исая имаше истинското откровение: "Понеже ти бе скъпоценен пред очите ми, и почетен, и аз те възлюбих... Не бой се, защото аз съм с тебе..." (Исаия 43:4-5). Бог казваше на Израел, "Предстои ви да преминете през пламъци и порои - но аз ще ходя до вас през всички тях. И накрая Аз ще ви избавя, просто защото сте мои! Аз ви познавам по име. И вие сте наслада за сърцето Ми!"

"Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога. Не чрез дела, за да се не похвали никой" (Ефесяни 2:8-9)

И така запомни: Ти си скъпоценен за Него!

От Дейвид Уилкерсън (David Wilkerson), цялата статия:
http://www.worldchallenge.org/bg/node/2776

3 коментара:

 1. Божията любов-освежава бедните с милост,както напоява земята с дъжд!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря ти,Пламене, за всичките материали,които публикуваш,за блоговете ти,в които не пропускам да влизам всеки ден вече една година.Споделям ги с моите братя и сестри във ФБ.Бъди изобилно благословен от Бог!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Амин! Благодаря ти сестра Златке за насърчението. Бъдете всички дръзки в Бога, защото нашият Бог е мощен да спасява, освобождава и изцелява.

   Изтриване